Sunday, May 2, 2010

Blindfolded

Hihi sangat seronok siang tadi pegi Glenelg Beach yang permai dengan kawan-kawan sebab ada Masca Beach Day. Masca tu stand for Malaysia Student Society South Australia. ehh betul ke? ape2 jelah kan. Anyway memamg have fun sangat and spend the while day kat sana walau asalnya nk balik pukul 2. *main punye pasal, nk tidur kt pantai tuh pun boleh*. Macam-macam game ade ok, ada galah panjang, tiup belon, tarik tali, lari ikat kaki dan segala jenis mak nenek lagi eh i mean sukaneka. Yang paling best kitaorang *geng saye yg cool* bolot hampir semua hadiah. hikss. Ok, mula-mula tu ktorg main galah panjang. korang tau ke ape galah panjang nih? hrmmm susah lah nk explain, tapi mmg fun sgt okeh game nih.korang trylah google mana tau ade video kat youtube ke explain pasal game neh. As usual, org mestila nonimate i jadi team leader sebab i kan cun. eh i mean cool. hahaa. okeh, mula-mula pikir nama team. Kitaorg baru lepas tgk iron man 2 which btw sgt awesome mawesome, so ktorg yg awesome mawesome ni pun decide nak team name as Iron Ladies. waaaah cool kan. hahaa. Game pun start la, tapi sebab ktorg ekceli tak faham sng about the rules and strategies, so ktorg pun kalah 0-2. Lepas kalah tu down jugak sebab i kan athletic and competitive, frust sebab takleh score satu pun. Sampai siap jumpa Acis (Masca commitee) and mintak dia tukar nama team tu Iron-less Ladies. hahaa. Next one, ktorg maen ktorg terus score 4-0, wahahaa and I scored 2 okeh, and siap buat complete round lagi. I was the only girl who did it! haha okeh dinasihatkan kalau dah terasa mual boleh berhenti membaca sekarang. hahaa. and the rest is history. wahahaa. yes yes ktorg dapat 2nd place, melompat-lompat cam budak tingkatan 1 walau umur dah 21. eceh tipuuuuu. hahaa Anyway, lepas tu ade banyak game sukaneka. Sumer kawan2 sy maen tiup belon kecuali saya sebab sy takut dgr belon pecah. So saya cheer je blkg diaorg sambil tutup telinga. hihi. Dan my fren menang. Lawan dgn boys pun dia jgk menang!! suke gle I lompat-lompat cam budak ting 1 lagi masa tu. hahaa. Pastu game lari ikat kaki pun geng ktorg jgk menang. Memang best gle rs! Ada satu game tu pijak belon, you have to tie belon kt your kaki and then protect it. Jangan bagi orang lain pecahkan your belon, and you have to try pecahkan org laen punye belon. Tu pun xmasuk sebab firstly, takut belon and secondly dan most importantly, takut injured kaki lg. baru je terseliuh kaki hari tu, and still tak baik-baik lagi. so just have to be carefull. Altho I know if I masuk i sure menang. hahaa Owh also, ada game suap-suap aiskrim blindfoldedly. I xmasuk sebab i malu comot-comot.weee. bajet org usha kau ke ape. hahaa no no takut gigi sensitip sejuk tu aiskrim nk telan cam tu je. Anyway, my good friend, Asma and my dental junior, Aisyah masuk. I just bertindak sebagai diaorg punye penasihat. Tp comot gle kot diaorg, it was a real mess! lol. Ni video during the game yg i record while instructing diaorg. I know you can tell my voice started with low, caalm voice to a hgih pitch sound. semangat betul!

video


hahaa. i think the first scoop was the real mess. and I kept laughing hearing myself "one more one moree". >_< anyway ni gmbr ktorg menang hadiah. ecehh. other friends dah balik sebab dah gelap sgt plus diaorg rajen membaca buku, ktorg malas. hik.

Thursday, April 29, 2010

Adamdila


hahaa wroonggg!! its Adamaya. tajuk je dah obvious gle suke kat Adam kan. hhaa

tau tau tadi baru je update tp tak sabar nk tulis pasal benda nih.

ok ok bagi sesape yang tak follow citer ni sila follow bermula hari ini sebelum stok kehabisaan. ok citer ni tayang kat tv3 every moday to thursday pukuul 6.30ptg. what is it about? oh kalau korang dah tengok movie "I'm Not Single" yang Farid Kamil dan Lisa Surihani berlakon tuh, haa macam tu lah cerita dia. tapi dalam citer ni Lisa jadi Maya, watak Adam dilakonkan oleh Sein Ruffedge.



okeh plot cerite dia, Maya ada boyfriend nama Dani (Faizal Yusof, ex husband Siti Nordiana) tapi parents dia nak kawenkan dengan Adam (Sein). So mereka pun dikahwinkan. Mula-mula Maya sangat tak suka Adam tapi lama-lama dia sayang sebab Adam sangat baik dan hensem. Hasil perkahwinan diaorang dapat anak nama Amani (Mia Sara). Anak ini sangat comel okeh! After 5 years, diaorang bahagia je until Dani datang balik nak rampas kasih Maya. Berjayakah Dani? waaah susspeen jee. ok so citer ni still on progress, tapi harapnye Maya stick dengan Adam la kan.

Now knp sgt suker citer ni? Mainly sebab pelakon dia sangat mantap esp yg main ones la, Lisa, Sein and Faizal. Tapi paling utama sebab watak Adam laah, dia sangat suwiiiit okeh. Saya terus jatuh cinta dengan watak dia sampai terus decide nak kahwin dengan orang macam Adam. wahahaa melampau. tapi betul, sebab tu korang musti tengok ini cerita. Adam tu dia macam sangat sabar melayan karenah Maya. Dia pandai:dia study law, kacak: yelah kate Sein yg berlakon, rajin: suka tolong Maya buat kerja rumah, penyabar: dah cakap sebab tadi, berkempipinan: membimbing Maya dan rumahtangga, bertanggungjawab, romantik: wah wah eh eh knp kau plk yg blush, sayang anak dia: suka tengok scene Adam dengan Amani super duper cute, dan yang paling penting dia sangat kelakar *eh eh tu ke paling penting* tak tak one of the paling penting. yg utama sekali dia beriman. ah sukenye Adam niih. Adam dalam Nur Kasih and I'm Not Single pun kalah ok. Adam Nur Kasih macam sedikit pendiam, dan tak lawak sangat. dan dia punye past history agak menyeramkan, dia pernah minum dan derhaka ibu-bapa. oh tak nak tak nak, tapi takpelah dia pun dah bertaubat kan. tapi kalau plot citer drama Nur Kasih lagi menang cuma lagi suka Adam dalam Adamya okeh. Adam Im Not Single lagilah, walaupun kelakar, tapi dia sangat tidak matang. dahlah suke merokok, tengok cd lucah pulak tu. duuuh. fail kot.
beriman kaan? *eh pakai baju melayu je terus beriman ke, kolot betul engkau* >_< this one comell kaaan? tengkiuu * eh apehal kau plk yg ckp tq*shweeetnyeeh :D
amani yang comel. haiih :P

Ok kesimpulannya sebab utama suke tengok citer ni sebab Adam lah senang. haha. dahlah dulu suke gile Sein dalam Ruffedge, cuma kalau nk carik video/ gambar dulu sangat susah kan. Lepas tu after dia kahwin lagilah tak dengar ape2 pasal dia. Pastu keluar Sehati Berdansa, sangat suke sebab Sein memang pandai menari. Sekali menang pulak tu, lagi suke. teehee. Tapi cam Sein ni kira exception sebab jarang suke lelaki Melayu yang putih macam Sein. sebab diri sendiri tidak berapa putih. Kalau kawen dengan lelaki putih nanti mak andam kena mekapkan lebih sebab nk suh sama level darjah keputihan dengan pengantin lelaki. mintak maap kat mak andam awal-awal. Eh tapi bukan lah nak kawen dengan Adam/ Sein sebab dua-dua dah kawen. Saya tak nak jadi perosak rumahtangga orang. waah baik tak saya. hahaa. eh eh gle melalut ape ntah. Sekarang mari kita muhasabah diri dan kembali ke pangkal jalan , sila sedar diri kerja berlambak menungguu. noyyyy

Vain

Ok, di saat diri kesibukan yang amat sangat lah idea datang mencurah-curah untuk merapu menulis. So sebab tak nak menzalimi diri sendiri, kenalah tulis nanti diri sendiri merajuk dengan diri sendiri. eh ade ke macam tu?

Lately, taktau kenape rs sangat vain. ahaaa. tau nk mengaku. kalau nak pegi clinic/kelas tu mesti nak pakai cantik2 aje. tak nak pakai t-shirt, nak pakai baju formal, kalau boleh kain baju tu mesti satin. kasut kalau boleh ade heels sikit, takpun open toe ke. kalau yg flat kasut mesti kaler cantik. *oh bajet macam banyak kasut*. seluar slack jelah kan, kata clinic, tapi kalau takder clinic nk pakai skinny jeans/ pants je. * masalahnye, skinny ke*. gedik betul

Pastu, before keluar tu suke tangkap gambar diri sendiri kat cermin. dalam toilet pulak tu. ish ish tak malu betul. taktau lah kenape. mungkin jugak sebab dah kerap sangat baca belog dia nih. haha salahkan orang pulak. owh tapi dia cantik kan. ok ok muka dia not bad lah tapi dia punye body and rambut fuyoh. so overall mantap. sape dia ni? mari kita kaji. dia ni finalist Malaysian Dream Girl, haaa jangan taktau. tak silap dia dapat no 3. tinggi dia 168, so dia 2 cm lagi tinggi dari saye. tapi dia cam nampak sangat tinggi kan, sebab dia slim okeh! i slim jugak tapi tak seslim dia. baiiikk. haha nak jugak! tak tapi serius jeles sebab body dia cantik. eheh. pastu rambut dia sangat suka. suke sebab rambut kite sama tapi awak punya lagi sangat panjang. eh eh mn boleh cakap. eh tak boleh ke. takde lelaki baca takpe. ok whateva. owh dia sangat muda, sama dengan abe a.k.a farhan, adik lelaki sy yang sangat hensem. haha promote adik sendiri. tapi serius adik saya hensem. semua orang cakap mcm tu. dan dia baik, rajin, sangat menghormati orang tua. eh eh eh. sape nk berkenalan tinggalkan no di bahagian komen. hahaa. tapi dia tu tak payah promote pun takpe, ade jek gadis2 yang nak berkenalan, dia je tak nak sebab either pemalu / jual mahal. macam kakak dia. hahaa tak habis- habis perasan.

Alrite ni adelah gambar-gambar perasan yang diambil di dalam toilet pangasapuri tingkat bawah unit 13. hahaa. okeh warning boleh induce vomiting sebab sangat vain.


Cehh. letak banyak2 terus, letak satu je cukup lah! adoii *tetibe cam malu plk. hiks. nk delete balik ke tak nak nak tak nak nak tak nak nak tak nak, lantalklaaa*

Oh btw sekarang dah pakai tudung macam ni, pakai tudung bawal just untuk pegi bersukan sahaja seperti bermain bola jaring, tenis, dan jogging. Ekceli, nak pakai selendang dgn anak tudung yg budak-budak skrg pakai tu, ape ntah nama dia. Tapi kat Adelaide ni mana ada jual and kalau umi nak pos dari malaysia harga pos sahaja rm 30 untuk 300 gram, hambik kau! triple harga anak tudung, so kensel lah mami, i know you love your baby yg comel neh tapi no worries ok, i'll think of another way *comel je mummy*. So saya yang kreatif lagi inovatif (eceh puji diri sendiri je keje kau ye) menginvent scarf kecik, pakai kt dalam then pakai selendang. Hihi agak complicated kan, nak pakai tudung je pun rela bersusah payah membelit-belit dan mengpin. Kata vain!


Ok chiao.

Wednesday, April 28, 2010

Bahasa Ibunda

Alrite, dah lama tak menulis kat blog terasa rindu bagai. eceh. blog ni kalau bilik atau tempat boleh jadi dah penuh dengan sawang dan taik cicak *my room kat malaysia selalu ade cicak*.
Masa tak banyak so tak bolehh menulis lama-lama. Start timing 5 minit cukuplah bukan ade ape-ape best nak cerite. *alrite sgt tak happening nye ini perempuan*

Owh just nak cakap ni first time try tulis blog dalam bahasa ayahanda eh ibunda. Bukan yg rasmi pun, rojak-rojak lah ok. Kalau dapat makan rojak sekarang sedapnye. eh tetibe. tapi serius rojak sedap, macam gado-gado indon tu. sedapp. ok dah ke laut. tapi betul sebelum ni tak pernah try sebab rasa lagi senang nk express diri dalam bahasa penjajah. contoh saya sayang awak, macam sangat cheesy. cakap i love you kan senang. tp tak jugak. saya sayang awak cam enak jgk didengar, iyer benaarr buuukk.

Ok lagi nak cakap sangat down dgn diri sendirik skrg. Tak jumpa cari comm dent textbook yg amat diperlukan untuk persiapan ke presentation hari jumaat ini. sangat merana ok, itulah natijahnya *wah ayat macam drama pendekar melayu* kalau sangat disorganized. benci nya dengan diri sendiri di kala ini, nasib baik comel ;) .dush dush *memukul diri dengan kasih sayang*. serius tak tau nk buat ape skrg, sebab tu sedang menulis blog dengan gigihnya. *mula menangis* >_<

Eh takdelah mana betul2 menangis, sedih sikit je. *sambil lap air mata* ehee betul betul tak nangis. eh eh 5 minit dah tamat ok bye bye. nanti update lagi bila dah siap presentation.

Wednesday, June 3, 2009

Typical

abah (6/3/2009 11:19:43 PM): wat gp tow

dilla (6/3/2009 11:20:16 PM): br blk dinner hari jadi sain
dilla (6/3/2009 11:20:23 PM): wat gapo?

abah (6/3/2009 11:20:49 PM): tgk tenis

dilla (6/3/2009 11:20:57 PM): sapo maen

abah (6/3/2009 11:20:59 PM): serena main
abah (6/3/2009 11:21:43 PM): roger bru nk maen ni

dilla (6/3/2009 11:22:29 PM): owh roger lawey sapo

abah (6/3/2009 11:22:49 PM): monfils

dilla (6/3/2009 11:22:55 PM): hoh
dilla (6/3/2009 11:22:56 PM): sapo tuh
dilla (6/3/2009 11:23:02 PM): xajen denga pn
dilla (6/3/2009 11:23:08 PM): verdasco kaloh doh ko?

abah (6/3/2009 11:23:15 PM): bru nk maen ni
abah (6/3/2009 11:23:46 PM): monfil mene dgn roddick
abah (6/3/2009 11:24:14 PM): vdasco klh dh

dilla (6/3/2009 11:24:20 PM): ehh?
dilla (6/3/2009 11:24:32 PM): ish kaloh ko sapo
dilla (6/3/2009 11:24:43 PM): ni semi ko quarter

abah (6/3/2009 11:27:55 PM): kloh ko dvdenko
abah (6/3/2009 11:28:00 PM): ni quater bru
abah (6/3/2009 11:28:01 PM): dvdenko pom klh dh

dilla (6/3/2009 11:31:30 PM): ic ic
dilla (6/3/2009 11:33:15 PM): xleh view webcam

abah (6/3/2009 11:40:32 PM): tak tdur lg ko

dilla (6/3/2009 11:40:35 PM): owh
dilla (6/3/2009 11:40:39 PM): nk tdo doh ni
dilla (6/3/2009 11:40:42 PM): sakit kaki la
dilla (6/3/2009 11:40:45 PM): wat maen
dilla (6/3/2009 11:40:54 PM): tak hiley lg sakit
dilla (6/3/2009 11:41:01 PM): bekok sikik kat buku lali (*bekok = bengkak)

abah (6/3/2009 11:42:05 PM): abah duk tgok rer n monfy ni
abah (6/3/2009 11:42:26 PM): main gapo

dilla (6/3/2009 11:42:49 PM): maen netball
dilla (6/3/2009 11:43:13 PM): xstretching molek kali

abah (6/3/2009 11:44:31 PM): abh skit pingang,main boling

dilla (6/3/2009 11:44:48 PM): waah
dilla (6/3/2009 11:44:51 PM): boling pulop

abah (6/3/2009 11:46:23 PM): sajo jah main ngan puak opeh doh mene lain ore tak lwn blako dah,he2 (*puak opeh = geng office, *mene = permainan)

dilla (6/3/2009 11:46:47 PM): hoho
dilla (6/3/2009 11:46:52 PM): abah key biso (*biso = very good)

abah (6/3/2009 11:47:41 PM): he2 dok eh

Typical IM conversation between abah and me. Kami dua-dua pun suke tenis, suka cakap pasal tenis, suka gaduh pasal tenis :P. And yes, abah memang biso in many types of sport - football, volleyball, hockey, table tennis, tennis, golf. You can obviously see the inherited trait here (suka perasan part, not good in games part). And yess, I still heart V :P